Off Piste

Dit is iets helemaal anders. Tot nog toe hebben weinig skiërs, Vaujany’s uitzonderlijke off piste terrein leren kennen. Diegenen die dit wel al kennen, weten dat het iets heel speciaals is.

‘Afgelegen speeltuin Yeh!'

Vaujany is dichtbij La Grave gelegen – Het bekendste off piste ski gebied van Europa en misschien wel van de wereld. Desondanks zien we vaak gidsen van La Grave in Vaujany. Waarom? Misschien omdat de off piste condities vaak beter zijn dan de beruchte en grillige afdalingen in La Grave.


Les Massif des Grandes Rousses

De indeling van de bergen rond Vaujany is een gelukkig toeval. Het enorme Massief des Grandes Rousses torent hoog boven het dorp uit in het noordoosten en creëert een off piste paradijs voor de insiders. Het goede nieuws? In Frankrijk is het nog altijd strikt legaal om de verantwoordelijkheid te nemen buiten de pistes te skiën.


Waarschuwing:

Off piste skiën is een prachtige ervaring maar is gevaarlijk als u niet over de juiste kennis en materiaal beschikt. U kunt dit leren door met een gids te skiën. Deze lessen zijn niet te duur als u dit in groep doet en men bezorgt u ook het nodige materiaal zoals lawine zendontvangers, prikstokken, schoppen enz.

Wij kunnen u altijd helpen een groep samen te stellen en kunnen u een goede gids aanbevelen. Alle gidsen die we kennen hebben de UIAGM kwalificaties. Hun contactgegevens kunt u hieronder vinden.

* Gelieve na te kijken als uw verzekering off piste skiën dekt.


Berg gidsen

We kunnen volgende gidsen aanraden voor een off piste avontuur. Meestal voor groepen van 4 tot 6 personen. Wijzelf hebben al veel memorabele afdalingen gedaan met Denis, Stephane en Anthony, die u graag het prachtige gebied rond Vaujany laten zien. Alsook het wereldberoemde La Grave, op 50 minuten rijden van Vaujany. Deze gidsen zijn ook lesgevers dus kunnen u helpen met uw techniek off piste.

Gelieve rechtstreeks via hen te boeken


Denis Ailloud

  • +33 6075 62092
  • denis.ailloud@wanadoo.fr
Halve dag € 200 - € 230
Hele dag € 320 - € 350

Website

Denis

Anthony Franklin

  • +33 6079 73811
  • anthony@franklinalpine.com
Halve dag N / A
Hele dag € 320 - € 350

Website

Anthony

Stephane Garezynski

  • +33 6808 98425
  • sgarzou@hotmail.com
Halve dag € 200 - € 230
Hele dag € 320 - € 350
Colle de l impossible

Krijg de smaak te pakken, hier zijn enkele mogelijkheden van off piste skiën in Vaujany:

Van de Dome de Rousses op 2800 meter of van Pic Blanc op 3330 meter, er is een wijde waaier aan afdalingen om uit te kiezen…

La Combe du Loup

(Wolvenvallei) Vanaf dit prachtig stukje natuur krijgt u een uitstekend zicht op La Grave en het spectaculaire La Meije. Het eerste stuk is een steile, wijde kom en heeft vaak voortreffelijke poedersneeuw. Laat je meenemen doorheen de kommen uitgestrekt over kilometers met natuurlijke “half pipes”. Het is goed mogelijk dat je de plaats voor jezelf hebt. Ooit zagen we, tijdens een picknick op een zonovergoten rots, een wolf. Later vertelden enkele lokale inwoners dat de wolven gestaag terugkeren naar dit deel van de Alpen.

Zalige poeder op de Piefroid

Nadat je traverseert en kort de bergrug opwandelt bereik je deze prachtige couloir. Deze is niet te steil maar geeft je een zalig gevoel wanneer je aan de afdaling begint, rechtshoudend naar een andere onaangetaste kom met prachtige uitzichten tot in Clavans. Een mogelijkheid is af te dalen tot in dit charmante dorpje en te lunchen in de berghut.


Pyramide van Pic Blanc op 3300m.

Dit keer gaan we links voorbij de waarschuwingsborden aan het hek die ons eraan herinneren dat we buiten de piste zijn en we dit op onze eigen verantwoordelijkheid doen. Voorbij de richel en na de dramatische traversering langs de gletsjer Grand Sablat, stoppen we om onze ski’s vast te maken aan onze rugzak en de wandeling van 25 minuten te maken naar de Pic de la Pyramide.

De top is een magische plaats om te stoppen en te genieten van het uitzicht op Vaujany, meer dan 2000 meter lager, terwijl we ons voorbereiden op de lange afdaling. Er zijn veel verschillende routes van hieruit. Ondertussen heeft de zon onze kant bereikt zodat er genoeg licht is maar de sneeuw nog koud en poederig aanvoelt.

De richel van de Pyramide heeft al vaak skiërs geïntimideerd maar eens men aan de afdaling begint en merkt hoe goed de sneeuw is, komt het zelfvertrouwen snel terug. Het is steil en uitdagend skiën maar na een tijdje wordt het gemakkelijker, eens we zicht krijgen op de ‘des Rousses Gletsjer’. We stoppen en bewonderen het zicht vanaf de rand van één van de uitstekende rotsen...

De P10 Couloir

Dit is een van de verschillende interessante routes terug naar Vaujany. Het heeft een smalle start, wordt wijder en minder steil naarmate we afdalen en eindigt met een fantastische half pipe. We komen uit boven Vaujany’s Montfrais velden met diepe sneeuw en pistes met een gemakkelijke weg naar huis.


Roche Melon

Deze schilderachtige route staat nog geregistreerd als een piste maar is nu een prachtige off piste afdaling tussen de bomen, open velden en greppels, vaak met uitstekende poedersneeuw.

We kunnen u een off piste gids bezorgen, geschreven door gekwalificeerde berggidsen. Dit boek beschrijft alle off piste in Vaujany, La Grave en Alpe d’Huez gedetailleerd. Contacteer ons voor meer informatie. Verkrijgbaar in het Engels en Frans (en misschien binnenkort in het Zweeds!)